A kávézás 6 egészségügyi előnye – I. rész

Itt fontos megjegyezni, hogy ha nem feketén iszod, hanem sok cukorral, zsíros tejjel, akkor máris inkább a káros hatásairól kellene beszélni.

A kávé az egyik fő antioxidánsforrás lehet a modern étrendünkben, mivel több mint 1000, magas antioxidáns kapacitású vegyületet tartalmaz már egy csésze is. Ez a koffeinmentes kávéra már nem igaz.

Mire jó ez a sok antioxidáns? Csökkentheti a gyulladásokat, amik pedig a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát.

Illetve azoknál, akik naponta két-három csészét isznak, alacsonyabb a depresszió kockázata, mint azoknál, akik csak egyet.

A rendszeres kávézás csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát is. A szívelégtelenséget például 7%-kal, de a stroke kockázatát is legalább 8%-kal csökkentheti.

Következő posztban folytatom az előnyök felsorolását, nézd meg azt is!