InfraAqua oxigénnel dúsított víz: méregtelenítés, tisztítókúra és immunerősítés

Az egészséges víz erősíti, gyorsítja szervezetünk anyagcseréjét. Tisztítja, méregteleníti testünket és erősíti immunrendszerünk. Helyreállhat a szervet védekezőképessége, javulhat a sejtek oxigénellátása, hatékonyabbá válhat a tápanyagok beépülése

A 25 mg/l feletti oxigénes vizek esetén egyértelmű egészségügyi hatás mutatható ki. Az e fölötti oxigéntartalommal rendelkező vizek oldják a fizikai és szellemi fáradtságot, kedvezően befolyásolják a keringési és emésztési folyamatokat. Oxigénhiányos állapotban ezek a folyamatok rosszabb hatásfokkal, alacsonyabb intenzitással zajlanak le. Az oxigén az anyagcsere-folyamatok, a méregtelenítés elengedhetetlen, természetes eleme.

Méregtelenítés oxigénes vízzel

Méregtelenítés oxigénes vízzel

Az ember ugyan vízalapú organizmus, de létünk két alappillére a víz és az oxigén. Egyik nélkül sem tudnánk létezni, mégis születésünktől fogva folyamatosan vizet veszítünk, így ezzel oxigénfelvevő képességünk is folyamatosan romlik. Pedig egészségi állapotunk szorosan összefügg szervezetünk víz- és oxigénszintjével, ezért vízháztartásunk folyamatos karbantartást igényel. Működése naponta kb. 20 testsúlykilogrammonként 1 liter víz elfogyasztása mellett lenne ideális, tisztító kúra esetén ez a szám még magasabb is lehet. Emellett a szervezet oxigénellátását is ugyanúgy szinten kell tartani, hiszen, ha sejtszinten nem biztosítunk elég oxigént szervezetünknek, megbetegedhet.

A szervezet optimálisan 98%-os véroxigéntartalom mellett működne ideálisan. Amennyiben ez nem teljesül, a szervezet oxigénhiányos állapotáról beszélünk, aminek rengeteg tünete van; a méreganyagok felhalmozódása miatt, fakóbb, repedezett bőr-, súlyfelesleg kezd kialakulni, elindul az elhízás, alacsonyabb stressztűrő képesség, állandó fáradtságérzet, alvási nehézségek, csökkenő sportteljesítmény és szexuális vágy, gyakoribb megfázás és egyéb betegségek.

Az oxigénnel dúsított, alacsony oldott ásványi tartalmú víz akár tisztítókúra esetén is alkalmas lehet arra, hogy a belek savas, anaerob közegét, lúgos, aerob közeggé alakítsa. Így a kúra alatt felszámolja a különböző kórokozókat, tisztítja a beleket a lerakódott salakanyagoktól, felszabadítva a szervezet itt található immunsejtjeinek nagyrészét.

Ezáltal helyreállhat a szervet védekezőképessége, javulhat a sejtek oxigénellátása, hatékonyabbá válhat a tápanyagok beépülése és a szervezet méregtelenítő képessége, nőhet az energiaszintünk, csökkenhet a fáradtság érzés és akár a koleszterin szint is, bőrünk simábbá, feszesebbé válhat, de még a kedélyállapotunkra is kedvező hatással lehet.

Miért nélkülözhetetlen a folyadékpótlás méregtelenítés és tisztítókúra során?

A szervezetünk 70%-a víz, melyből csak akár egy kis 2-3%-os veszteséget már megérzünk. Ez különösen igaz mozgás, edzés közben, ami sokkal nagyobb folyadékvesztéssel jár. Sport közben ugyanis több folyadékot veszítünk, amit azonnal pótolni kell egészségünk érdekében. Minél nagyobb testsúllyal rendelkezünk, annál nagyobb mozgás közben a folyadékveszteség, így annál többet kell visszapótolnunk, fogyasztanunk lehetőleg ivóvízből. Ilyenkor a cukrot tartalmazó italok vagy tea fogyasztása sem ajánlott, szénhidrát tartalmuk miatt.

Stressz, depresszió, fejfájás, fáradtság, allergia és asztma ellen pótoljuk az elvesztett folyadékot megfelelő minőségű forrásból

Szervezetünk egészséges működés mellett, kb. 2-3 liter folyadékot veszít naponta életmódtól, testsúlytól függően. Ennek a működésnek a fenntartásához – az egyensúlyi állapot megtartásához – kb. ugyanennyi ivóvíz elfogyasztása szükséges. Ez a folyadékbevitel több forrásból valósul meg a nap folyamán. Természetesen a legnagyobb mennyiséget az elfogyasztott vízből nyerjük. Itt fontos megjegyezni, hogy például a kávé és  – egyes kutatások szerint – bizonyos gyógynövények felhasználásával készült tea is vízhajtó hatású. A többi külső forrásból származó víz az elfogyasztott étel által kerül a szervezetbe. Nem is gondolnánk mennyi vizet tartalmaz egy-egy elfogyasztott zöldség, gyümölcs, melyek cukor, szénhidrát tartalma azonban elenyésző. A szervezet egészséges működése érdekében a megfelelő folyadékbevitel mellett nagyon nagy hangsúlyt kell fektetni az étkezés alatt elfogyasztott élelmiszerek kevés cukor, ugyanakkor magas fehérje tartalmára. Így tudjuk elérni, hogy szervezetünk inkább lúgos, mint savas legyen. Természetesen itt is a megfelelő étrend kialakítása és nem az időről időre kiválasztott diéta a célravezető.

Víz depresszió, fejfájás, allergia és asztma ellen

Víz depresszió, fejfájás, allergia és asztma ellen

Egészségünk érdekében ennek a rendszeres sporttal, mozgással megtámogatott étrendnek kell, hogy alappillére legyen a megfelelő mennyiségű és minőségű vízfogyasztás. Mely akár nehéz döntés elé is állíthat minket, a bőség zavara miatt. Az alapoktól indulva, a magyarországi ivóvíz iható. Például a most oly divatos víztisztító rendszerek használata egyéni döntés kérdése, de az ivóvíz nem szennyezett, nincs telítve olyan kóros vegyi anyagokkal melyek az egészségre károsak, így azok eltávolítása sem szükséges. A palackozott vizek esetében pedig már tényleg vakarhatjuk a fejünket, hogy melyiket válasszuk. De ha már választanunk kell, érdemes olyat, mely a fogyasztása mellett egyéb kedvező hatást is gyakorol szervezetünkre. Illetve a megfelelő minőség kiválasztása után, az elegendő mennyiség elfogyasztása is fontos kérdés; 20 testsúlykilogrammonként kb. 1 liter javasolt naponta. Sajnos a legtöbb ember ennél jóval kevesebbet fogyaszt. A legkönnyebben úgy tarthatjuk ezt a mennyiséget, ha rendszeres, napi szintű cselekedeteinkhez kötjük egy-egy pohár víz elfogyasztását vagy pedig folyamatosan magunk mellett tartunk egy palack vizet, így látjuk a fogyás alakulását. A nyolcórás munkaidő alatt legalább egy 1,5 literes víz elfogyasztása ajánlott. Ezen kívül ébredés után, este, lefekvés előtt és bármilyen sport vagy tanulási tevékenység alatt elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadék pótlása. Az igazán elszántak napi, heti elszámolást is vezetnek a vízfogyasztásról.

Ugyanilyen fontos a megfelelő minőségű ételek fogyasztása. Lehetőleg nagy víztartalmú zöldséget, gyümölcsöt, akár tejeket, leveseket, főzelékeket is fogyasszunk.

A méregtelenítés beindul a lúgos víz hatására?

A lúgos víz fogyasztásakor is fontos, hogy megfelelő mennyiséget igyunk. Ha a lúgos vízből napi 1 liternél kevesebbet iszunk, akkor nem várhatunk lényeges változást. De ha 2-3 litert megiszik belőle az ember, akkor már néhány napos fogyasztás után igen kedvező változásokat vehetünk majd észre magunkon.

A lúgosító táplálék-kiegészítőknek általában monoton ízük van, ezért néhány hónap alatt megunja őket az ember. Azonban a lúgos víz használatával észrevétlenül csempészhetjük konyhánkba az egészséget! A rendszeres lúgos víz fogyasztása nagyon jó hatással van az emberi szervezetre. Az ionizált lúgos víz az első 1 hónapban tisztítja a szervezetet, megtisztítja a bélbolyhokat, kitakarítja a belekből a salakanyagokat, és az erek faláról a lerakódásokat. Hipertoniában szenvedők néhány hét alatt a vérnyomás csökkenéséről számolnak be, de érdekes módon a lúgos víz még a cukorbetegek állapotára is kedvező hatással van.

Lúgos víz tisztítókúrához és méregtelenítéshez

Lúgos víz tisztítókúrához és méregtelenítéshez

A méregtelenítés egyik fő eleme, valami nagy szerepet játszik a vérnyomás csökkentés esetében is.

A szervezet nem tudja eltávolítani a mérgeket, így tovább raktározza. Manapság az ember szomjoltásra már nem tiszta vizet iszik, mint ahogy az emberek régen tették, hanem különböző üdítőket, cukrozott italokat, becsapva ezzel a szervezetüket. Ezek az italok gyakran annyi oldott anyagot tartalmaznak, hogy szállítóeszközként elveszítik a funkciójukat szervezetünkben. Ez okból adódik, hogy a modern életvitel következtében az anyagcsere lelassul és a szervezet nem képes megszabadulni a túl sok bevitt méreganyagtól, így azokat zsírszövetbe csomagolva igyekszik távol tartani a létfontosságú szervektől. Többek között ez az elhízás egyik oka.

Tisztítókúra lúgos vízzel:

Az ionizált lúgos víz fogyasztása napi szinten ajánlott, kb. 2-3 liter erejéig. A lúgos víz tisztítókúra pozitív eredménye a szervezet állapotától függően jelentkezhet már 1 hónap után, persze az eredmények eltérőek lehetnek mind időben mint a változás mértékének tekintetében. A lúgos víz ivása a megfelelő étrendre való átállással kombinálva a szervezet elsavasodását okozó méreganyagok/mellékterméke eltávolíthatóak testünkből. További segítség lehet a stresszhelyzetek csökkentése és a rendszeres testmozgás is.