Sportital, sportvíz: hétszer több oxigénnel izomláz ellen

Jobb teljesítmény és kevesebb izomláz az oxigénnel dúsított InfraAqua sportital segítségével

Az InfraAqua Oxygen Plus hétszer több oxigéntartalmának köszönhetően serkenti a sejtek anyagcseréjét, csökkentheti a sportolás közbeni pulzusszámot és a vér tejsav szintjét, ugyanakkor teljesítménynövelés érhető el vele sportolás közben. Segítséget jelenthet a fogyásban, akár hasról is. Csökkentheti a testsúlyt, a testzsírt, a BMI-t, a derékméretet és az izomlázat is. Tökéletes kiegészítő lehet bármilyen intenzív mozgás közben, nem csak sportolók számára.

Az InfraAqua kiváló aerob edéshez. Növeli a teljesítményt és csökkenti a fáradtságot

Az InfraAqua kiváló aerob edéshez. Növeli a teljesítményt és csökkenti a fáradtságot

Ugyanúgy ahogy az égéshez, úgy az izommunkához is rengeteg oxigénre van szükség. A sport közbeni terhelés hatására a vér oxigénszintje folyamatosan csökken, hiszen az izommunkával elkezdjük felélni azt. Egy megterhelő edzés végére a vér 98%-os oxigénszintje akár 90% alá is csökkenhet, ami több óra alatt áll csak helyre. Ez pedig magával vonz több fiziológiai folyamatot is, mely szintén csak lassabban normalizálódik. Vagyis egy megterhelő edzés után, nem csak a vérben alakul ki oxigéndeficit, hanem ebből adódóan például az izomzatban is megmarad egy feszültség, mely csak órák alatt enyhül.

Miért alakul ki az izomláz? Hogyan szabadulhatunk meg ettől a fájdalomtól és hogyan növelhetjük teljesítményünk?

Sportolás közben azonban nem csak a vérben alakul ki oxigénhiányos állapot, hanem az izzadás hatására a testsúlyunk is csökken. A szervezet energiát és vizet veszít, ami magával vonzza a vér mennyiségének a csökkenését is. Ez a folyamat még egészséges szervezet esetén is izom fájdalom, izom görcs okozója lehet, melyet a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék bevitelével azonnal orvosolni tudunk.

A megfelelő mennyiség megválasztása egyénenként eltérő, viszont ne várjuk meg, hogy szomjasok legyünk, főleg ne meleg időben, mert az már a szervezet természetes fizikai vészjelzése. Az egészség és a kívánt teljesítmény / energia fenntartása érdekében vízzel vagy – hosszabb, intenzívebb edzést végző sportolók esetén – izotóniás sportital alkalmazásával kell megszűntetni az állapotot. Ezek az izotóniás italok a szénhidrát és vitaminok pótlására szolgálnak, emellett létfontosságú ásványi anyagokat, pl.: nátrium, magnézium biztosítanak az izmok számára. Üdítőital fogyasztása edzés közben nem ajánlott.

Dehidratáltság kínzó tünetei: fáradtság, fejfájás, gyengeség és levertség érzése

A dehidratáltság tünetei lehetnek a fáradtság, fejfájás, de a legszembetűnőbb a vizelet túl erős, sötét színe. Ezt ugyan a táplálkozás során bevitt vitamin vagy bizonyos táplálékkiegészítők is okozhatják, ahol a hatóanyag hatására megváltozik a vizelet színe és intenzívebb lesz, de akár zöldség, gyümölcs vagy megfázás, bárminemű gyulladás is okozhat hasonló elváltozást.

Egészséges víz izomláz és dehidratáltság ellen

Egészséges víz izomláz és dehidratáltság ellen

Ez a visszatöltési folyamat azonban felgyorsítható; sportolókon végzett kutatások igazolták, hogy az oxigénnel dúsított ásványvíz nem csak növeli a vér oxigénszintjét, illetve csökkenti az izmokban lévő feszültséget, hanem már az edzések alatt is növelte a teljesítőképességet, csökkentette a pulzusszámot a maximális tartományban. Az oxigénnel dúsított víz hatására edzés után lerövidülhet az izomláz, a regenerációs idő és pihentetőbbé válhat az alvás. A különféle sportitalok vagy fehérje turmixok visszatöltik ugyan a szervezet energiaraktárait, de ne felejtsük el magas kalóriatartalmukat!