20 étel, amit nem szabad a hűtőben tárolni! – II. rész

Természetes, hogy szinte bármit berakunk a hűtőbe, de néha szobahőmérsékleten frissebbek maradnak a következők ételek:

Paradicsom

A hideg levegő lelassítja a kémiai folyamatokat amelyek a paradicsom friss ízhez biztosítják.

Fokhagyma

A karakteresebb íz kedvéért, hűvös helyen, szellőző edénybe tartsuk, hogy a nedvesség bejusson.

Csípős szósz

A bolti csípős szószban lévő ecet és tartósítószerek megakadályozzák, hogy a kamrában megromoljon. A hűtőben tárolva viszont veszíthet a csípős ízéből.

Méz

Nem kerülhet a hűtőbe. Hideg hőmérsékleten ragadós lesz és kristályosodik. A szobahőmérséklet az ideális.

Kávé

A hűtőben lévő nedvesség hatására a bab megromolhat, ami miatt elveszítheti a friss, merész ízét amit a reggeli kávédban szeretsz.

Ez volt a második rész, jön még kettő!