20 étel, amit nem szabad a hűtőben tárolni! – I. rész

Természetes, hogy szinte bármit berakunk a hűtőbe, de néha szobahőmérsékleten frissebbek maradnak például a következők:

Egész dinnye

Felére csökkenhet az antioxidánsok száma, ugyanis a hűvös levegő gátolja azok növekedést.

Bazsalikom

Elfeketedhet. Tartsd inkább árnyékos helyen a pulton.

Krumpli

Hidegben a burgonyakeményítő cukorrá alakul. Ez durvább textúrát és enyhén édes ízt eredményez. Tartsd inkább a hűvös kamrában.

Uborka

Gyakori hiba, hogy hűtőben tartjuk, a boltban sem ott van! Vizes lesz tőle.

Hagyma

Levegőkeringésre van szüksége, hogy friss maradjon. Tárold inkább az egész hagymát lyukas papírzacskóban a kamrában. De ne a burgonya közelében; a hagyma gázt és nedvességet bocsát ki, amitől a burgonya gyorsabban megromlik.

Kövezetkő posztban folytatom a húszas listát!