Melyik a legegészségesebb alkohol?

Melyik a legegészségesebb alkohol?

A WHO szerint természetesen nem létezik ilyen, de mivel egy pár ezer éve már isszuk és ahogy a dolgok állnak valószínű még fogjuk is, így lehet egy rangsort állítani, hogy melyik okozza a lehető legkevesebb kárt a szervezetünkben. Egy dolog biztos, minél kevesebb, annál biztonságosabb.

A hepatológusok (máj orvosok) a vörösbort tartják a legegészségesebb alkoholos italnak, az antioxidáns tulajdonságai miatt. Mérsékelt fogyasztása csökkenti a szívbetegség kockázatát, mivel a vörös szőlőből származó antioxidánsok, segíthetnek megvédeni a szív ereit.

A száraz vörös a jó választás, mivel kevesebb cukrot és kalóriát tartalmaz, ami jó a vércukorszintnek, a bőrnek és az alvásnak is. A száraz fehérben még kevesebb a kalória, de abból hiányoznak a vörösbor nyújtotta egyedi előnyök.

Tetszett a poszt? Nézz szét a profilon!