15 étel, amit nem szabad a fagyasztóban tárolni – III. rész
A fagyasztó nem minden élelmiszernek tesz jót.
Rizs
Főtt rizst soha ne tegyél a fagyasztóba, pépes lesz tőle! Ehető, de elveszíti ízét és állagát.
Majonéz
Fagyasztás után, szétválik, csomós állagú lesz, ami nem túl étvágygerjesztő.
Szaft
A maradék szósz problémás: mert finom, de csak 2-3 napig jó. Fagyasztás után a legtöbbször ez is szétválik és csomós lesz, de ha lisztalapú, akkor akár négy hónapot is eláll.
Fokhagyma
Fagyasztás után, megváltozik az íze: erős és keserű lesz.
Bizonyos fűszerek
Bors, hagyma, paprika, szegfűszeg. Szintén megváltozik az ízük. A zeller erősebb lesz, a curry pedig dohos mellékízt kap.
A tizenötös lista végére értünk, nézd meg a többi részt is!