15 étel, amit nem szabad a fagyasztóban tárolni – III. rész

A fagyasztó nem minden élelmiszernek tesz jót.

Rizs

Főtt rizst soha ne tegyél a fagyasztóba, pépes lesz tőle! Ehető, de elveszíti ízét és állagát.

Majonéz

Fagyasztás után, szétválik, csomós állagú lesz, ami nem túl étvágygerjesztő.

Szaft

A maradék szósz problémás: mert finom, de csak 2-3 napig jó. Fagyasztás után a legtöbbször ez is szétválik és csomós lesz, de ha lisztalapú, akkor akár négy hónapot is eláll.

Fokhagyma

Fagyasztás után, megváltozik az íze: erős és keserű lesz.

Bizonyos fűszerek

Bors, hagyma, paprika, szegfűszeg. Szintén megváltozik az ízük. A zeller erősebb lesz, a curry pedig dohos mellékízt kap.

A tizenötös lista végére értünk, nézd meg a többi részt is!