Oxigénnel dúsított ásványvíz mátrai forrásvizekből
Ez a két alaptény bizonyítja, hogy a szervezet működését leginkább a víz minősége és mennyisége határozza meg. Amikor a víz vegyi- vagy más idegen anyagokkal szennyezett, akkor, belépve a sejtekbe, megváltoztatja a szerkezetüket, ez viszont a DNS változásához vezethet. Így indul meg a a szervezet öregedéséhez, illetve sok betegség kialakulásához vezető folyamat.
A mátrai forrásvizekből készült oxigénnel dúsított ivóvíz hétszer több oxigént tartalmaz, a városi vizek, egyéb palackozott vizek és üdítő italok oxigén tartalmához képest. A módszer titka abban áll, hogy az ivóvizet kombináljuk az oxigénnel, két létfontosságú elemet vegyítve össze. A természetes mátrai források összegyűjtött vizét egészségügyi tisztaságú molekuláris oxigénnel dúsítjuk. Az eljárás során ionfizikai kötés alakul ki a víz és az oxigénmolekulák között.
A megivott oxigénes víz és a molekuláris oxigén a gyomor és bélnyálkahártyán keresztül felszívódva a véráramon keresztül jut a szövetekbe, izmokba, valamint a létfontosságú szervekbe.
A helytelen életmódunk miatt sajnos a vérünk oxigénszintje a kívánatos szint alatt marad. Mivel az oxigénnel dúsított víz serkenti a sejtek anyagcseréjét, a méregtelenítés létrejöttét, ezért segítséget nyújthat a fölös kilóktól való megszabadulástól. Ha nem tervezett a fogyókúra, a forrásvíz segítségével akkor is lehetőségünk van fogyni. Az oxigénnel dúsított ásványvíz fogyasztása által a figyelemösszpontosító képességünk növekszik, hosszabb utat képesek ívagyunk megtenni pihenés nélkül, valamint kevésbé érezzük fáradtnak magunknak.
Mindezek a kedvező élettani hatások akkor lépnek fel, ha rendszeresen, lehetőleg naponta iszunk megfelelő mennyiségű oxigénnel dúsított vizet, amelynek semmilyen káros mellékhatása nincs, nem doppingszer, és mennyiségi korlátozás nélkül fogyasztható.
Orvosi kutatások bizonyítják, hogy a szervezet savtúltengését rendszeres lúgos víz fogyasztásával helyre lehet állítani, mely legtöbb esetben a kialakult betegségeket inaktiválja, ráadásul napokon belül a közérzetet is helyreállítja.
Többhetes, rendszeres fogyasztásánál már látható változásokat is eredményezhet, mivel a pH háztartás helyreállásával az emésztés visszaáll a megfelelő mechanizmusába, ezért nem engedi a felesleges zsírsavakat felhalmozni, hanem hatékony működésével lebontja, semlegesíti azokat.